maanantai 9. toukokuuta 2016

Viimeinen viikonloppu täällä oli ja meni, kiitos armaalle aviomiehelleni, joka ystävällisesti saapui minua tapaamaan. Mukavaa vaihtelua oli. Ensi viikonlopun vietänkin Saksassa, Frankfurtissa 😊
Tänään oltiin päivällä baarissa asukkaiden kanssa. Kyllä. Viini ja väkevät virtasi tarjoilun ollessa ensiluokkaista. Paikkana takapihan ulkoterassi. Toisille maistui enemmän ja toisille riitti pelkkä iloinen seura maitolasillisen kera 😄 Mietiskelin siinä puheensorinassa itsemääräämisoikeutta ja sen tulkitsemista, ehkä välillä hoitajien ja ohjaajien työnäkökulmasta ajatellen. Arvostelua haluan välttää, kummassakin maassa halutaan toimia asiakkaiden parhaaksi.Asiakkaiden pitämistä "ruodussa" ilman paukkuja tai naukkuja. Pelätään vaikka että mitä jos hän kaatuu. Joissain asioissa asiakkaan itsemääräämisoikeus ylitetään ja ei annetakaan hänen päättää ja toisessa taas ajatellaan että hänellähän on oikeus määrätä itse omista asioistaan. Hoitajat, lääkärit, Suomen laki määräävät mitä saat määrätä itse?
Lähes kaikilla asukkailla on lääkitys, eikä alkoholin yhdistäminen siihen ole hyväksi. Mutta. Onko sillä niin väliä? Kukaan heistä ei nauttinut alkoholia humalahakuisesti vaan seurustelumielessä. Toivoisin että Suomessakin voitaisiin " vähän relata"
On mielenkiintoista seurata tätä maantieteellisesti lähellä, mutta ajatusmaailmaltaan melko erilaista meininkiä. Täällä ei niinkään puunata ja plankata asiakkaita edustuskelpoisiksi, vaan annetaan mieluummin aikaa, otetaan olkapäästä kiinni ja ollaan kiinnostuneita miten sulla just nyt menee. Perushygieniataso säilytetään kuitenkin hyvin. Aikaahan meillä kaikilla on vain sen verran kuin sitä meille on annettu. Koskaan ei tiedä milloin on lähdön aika. Hyvä niin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti