torstai 21. huhtikuuta 2016

Tänään vielä muutama ajatus, huomio. Täällä ei mummojen partojen anneta rehottaa vaan jokaisella on siistiksi sheivatut leuat ja nenänaluset!
Ruokalassa käytetään kankaisia, prässättyjä, vitivalkoisia ruokaliinoja ja vain harvoin näkee kertakäyttöisiä ruokalappuja.
Ohjaaja kertoi minulle että kun asukas täyttää sata vuotta niin hänen huoneensa oven eteen laitetaan Tanskan lippu, joka on kattoon asti ylettyvässä tangossa ja oven karmia reunustamaan havukranssi. Satavuotiaat tietävät "arvonsa" ja pitävät nuorempiaan "vähempiarvoisena" (hyväntahtoisesti kuitenkin 😉) Toki kaikenikäisten syntymäpäivät huomioidaan.
Tänään luulin meneväni leivontakerhoon, mutta pääsinkin kokoukseen, jossa päätetään mitä ensi kuussa syödään. Paikalla oli kaikki kynnelle kykenevät asukkaat, ja jokainen sai vuorollaan äänensä kuuluviin. Ruokalista suunniteltiin kaikessa yhteisymmärryksessä.
Kun joku kuolee niin poliisilta tulee puhelinsoitto, jossa hän kysyy että oliko kuolema ennalta-arvattavissa vai ei. Mikäli kuolma on tullut yllättäen niin poliisi tutkii asian ja kyselee paljon erilaisia kysymyksiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti