torstai 28. huhtikuuta 2016

Tavanomainen työpäivä takana, paitsi että ohjaajana oli vapaalla. Pientä kiusausta oli hoiva-avustajilla teetättää ylimääräisiä, minulle vain ohimennen näyteltyjä hommia. En voinut suostua asukkaan turvallisuuden vuoksi. Ymmärsivät hienosti. Jokaisessa huoneessa on sellaiset kuljetuskiskot ristikkäin katossa ja huoneesta toiseen siirrettävillä apupöydällä laite, jolla voidaan nostolaitteiden kanssa asukas siirtää vuoteesta pyörätuoliin ja toisinpäin. Erikoiselta näytti tarpeiden toimitus roikkuvassa asennossa vuoteen päällä hoitajan ottaessa koppia vaippaan. Suomessa noudattaisimme jonkunlaista häveliäisyyttä, eikö 😳
Hienolle keksinnölleen vaikutti myös kookkaan asukkaan sänky. Kummallakin reunalla oli sängynpituiset pyöreät tangot joihin oli erikoislakana pyöritetty. Hoitaja käytti kaukosäädintä ja toinen tangoista kiristi lakanaa tankoon päin ja toinen päästi omasta puolestaan pois. Potilas pyörähti kuin väkkärä kyljelleen ja vaipat sekä vaatteet saatiin tehokkaasti ja kivuttomasti, sekä mikä tärkeintä hoitajan kannalta -ergonomisesti vaihdettua. Näitä käytetään myös normaalipainoisten asiakkaiden hoidossa.
Omituiselle tuntui myös kun tanskalainen lähihoitajaopiskelija soitettiin katsomaan, kun minä hoidan diabetespotilaan jalkojen rapsutuksineen ja siteiden vaihdon. Meillä ei opiskelija opeta toiselle opiskelijalle mitään, vaan oppi tulee aina ammattilaiselta.

1 kommentti:

  1. Mun reissu alkaa täällä
    http://laurasveitsissa.blogspot.fi/2016/04/ruudun-takana.html

    VastaaPoista